Hétvége

2017.05.10. 12:13

Staféta Erdős Sándornéval

A Stafétát legutóbb Czinki László, a kisrécsei Czinki Nosztalgiaudvar tulajdonosa Erdős Sándornénak, a Nagykanizsa Központi Rózsa Óvoda tagóvoda-vezetőjének adta tovább, azt tudakolva: - Mennyire ismerik a mai gyerekek a természetet, az állatokat és növényeket, s milyen jó gyakorlatokat lehetne meghonosítani az óvodákban a természeti és környezeti nevelés erősítéséhez?

Horváth-Balogh Attila

Ma nagyon nyitott a világ, a tévé és az internet sokrétű ismeretet nyújt felnőttnek és gyermeknek egyaránt – jelentette ki Erdős Sándorné. - Azonban ez bármennyire is igaz, a virtuális világ önmagában nem elég ahhoz, hogy egy gyerekből természetjáró- és természetet szertő a növény-, illetve állatvilágot jól ismerő felnőtt váljék.

Fotó: Varga György

Pedagógiai Programunkban hangsúlyos a külső világ tevékeny megismerésére nevelés területén belül a természetóvó, környezettudatos magatartásmegalapozása. Óvodai jó gyakorlatként megemlíteném az óvodakerteket, kirándulásokat, terepi foglalkozásokat, erdei óvoda programokat. Az itt szerzett élmények, tapasztalatok eredménye a természetet tisztelő attitűd kialakulása a nebulókban.

Erdős Sándorné a Stafétát Józsa Tibornak, a Banderium Hungarorum vezetőjének adta tovább, azt kérdezve tőle: - Mennyire fogékonyak a mai fiatalok történelmi hagyományaink iránt?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!