Hétvége

2016.09.24. 21:47

Staféta Horváth Ferenccel

DR. CSITE ANDRÁS, a HÉTFA Kutatóintézet ügyvezetője azt kérdezte Horváth Ferenctől, a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség elnökétől, mik a lendvahegyi Vinarium torony megnyitását követő első év tapasztalatai, látszik-e előrelépés a határ menti térség turizmusában.x

Korosa Titanilla

– A TAPASZTALATOK kifejezetten pozitívak, hiszen a több mint 90 ezres látogatottság meghaladta a legmerészebb elvárásokat is. A torony térségre gyakorolt hatásáról nincsenek kimutatások, de ha abból indulunk ki, hogy a látogatók jelentős arányban Magyarországról érkeznek, akkor mindenképpen történt e téren is pozitív előrelépés. Ugyanakkor még sok a tennivaló. Meggyőződésem szerint a térséget turisztikai szempontból minél több formában össze kell kötni, hiszen az idelátogató turista számára az államhatár nem szabad, hogy akadályt jelentsen – mondta Horváth Ferenc.

A STAFÉTÁT dr. Pál Attilának, a Zala Megyei Közgyűlés elnökének adta tovább, azt kérdezve tőle: Hogyan ítéli meg a szlovén–magyar kapcsolatok alakulását a térségben, s mekkora jelentőséget tulajdonít a Lendva– Rédics vasútvonal esetleges visszaállításának?

Címkék#staféta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!