Hétvége

2017.05.19. 09:25

Staféta Józsa Tiborral

A stafétát legutóbb Erdős Sándorné Józsa Tibornak, a Banderium Hungarorum vezetőjének adta tovább.

Szabó Zsófi

Azt kérdezvén tőle: - Mennyire fogékonyak a mai fiatalok történelmi hagyományaink iránt?

- Tapasztalatom szerint, a fiatalok az általánosan történelmi hagyománynak vélt dolgok iránt, önmagukban kevésbé fogékonyak. Olyan ez, mintha érettségi helyett egyből szakdolgozatvédést várnánk el a tizenévesektől - bocsátotta előre Józsa Tibor.

- A gyerekeknek mindenképp fogódzót kell nyújtani, ami semmiképp nem egy poros tárgy, néhány adat és évszám. Megfoghatóvá kell tenni történelmünket, hiszen így a fiatalok részesei lehetnek és élményszerűen fogadhatják be hagyományainkat. Ez a mi módszerünk is - a korabeli anyagi kultúra rekonstruálása -, amely segítségével fogékonyabbak hagyományaink iránt a mai fiatalok.

A stafétát Józsa Tibor Musztács Krisztiánnak, a Halis István Városi Könyvtár könyvtárosának adta tovább. Azt kérdezte tőle, mit tapasztal: - Közelebb visznek a filmek a történelem megértéséhez? Illetve lehet-e történelmi filmekkel hatást gyakorolni a gyermekekre?

A staféta következő vendége: Musztács Krisztián.

Címkék#staféta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!