Hétvége

2015.08.13. 11:21

Staféta Nagy Istvánnal

Dr. Erdős László Nagy Istvánnak adta tovább a stafétát, kérdése: mivel érte el, hogy tanítványai egy életre megszerették a sportot?

Magyar Hajnalka

– A munkámhoz mindig hűséges maradtam, s bár hívtak több helyre, én nem tekintgettem másfelé. Szerettem az iskolát, a kollégáimat és főleg a gyerekeket – mondja elöljáróban a nagykanizsai Hunyadi-iskola nyugalmazott testnevelő tanára, aki negyven évnyi szolgálat után 1996-ban ment nyugdíjba, s nagyon megtisztelőnek érzi, hogy egykori tanítványa neki adta át a stafétát.  – Talán azért tudtam hatni a gyerekekre, mert volt türelmem a legügyetlenebbekkel is foglalkozni. Nem arra törekedtem, hogy világbajnokokat neveljek, hanem arra, hogy a legesetlenebb kis „dödölle” is szívesen sportoljon. Azért akadtak a tanítványaim között tehetségek, országos bajnokok is, de nem ez volt az elsődleges cél, hanem a mozgás megszerettetése. Magam is sokféle sportba belekóstoltam, az atlétikától az asztaliteniszen át a röplabdáig. Talán ez  segített abban, hogy mindenkiben megláttam, milyen sportághoz vannak meg az adottságai. miben érezheti jól magát.

Nagy István egykori kollégájának, Szakony Gyulának adta tovább a stafétát, azt kérdezve, mikor és miért szerette meg a focit?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!