Hétvége

2016.02.04. 14:29

Staféta Papp Erikával

Lőrincz Sándor a stafétát Papp Erikának adta tovább, kérdése: mi indította arra, hogy lakhelyén gyerekeknek nyári táborozást szervezzen?

Magyar Hajnalka

– Szerettem volna megmutatni, hogy egy gyerek kitűnően érezheti magát falun is, mobiltelefon és tévé nélkül – kezdi a Magyarszerdahelyen élő hölgy.


– Eredetileg pedagógus vagyok, 22 évig tanítottam, s a kötődés máig megmaradt. Idén már ötödik alkalommal érkeznek gyerekek  a  múlt század közepi, felújított parasztházunkba, aminek a környékén sátrakat is állítunk, hiszen a szabadban töltött éjszaka romantikája feledhetetlen. Gyalogtúrákat szervezünk, biciklizünk, lovagolunk, kemencében sütünk, s meglátogatjuk a falusi gazdaságokat is. A  táborozók  megnézhetik, miként zajlik a fejés gépi módszerrel és miként kézzel a falusi portákon. A mai gyerekek nagyon pörgősek,  szeretik az izgalmas játékokat, amelyek azért a mi ifjúságunkból sem hiányoztak. Ezért számháborút, akadályversenyt és éjszakai túrát is tartunk, mindenféle meglepetéssel. A túrához a családtagok is csatlakoznak. A közösen főzött vacsora után  irány a hegyi pihenőhely,  ahol aztán családi vetélkedő zajlik az  elemlámpák fényénél...

A stafétát Vigh Istvánnak adta át, kérdése: mi keltette fel vonzódását a lovak iránt?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!