Hétvége

2015.06.25. 06:56

Staféta Szebenyi Máriával

Szakacsits Szabolcs Szebenyi Máriának adta tovább a stafétát, kérdése, mit tanácsol a mai fiataloknak egy boldog élet elérése érdekében?”

Magyar Hajnalka

Szebenyi Mária. Fotó: Szakony Attila

–  A boldog élet? Van ilyen? – reagál a nagykanizsai Landler/Batthyány-gimnázium volt igazgatója.   –  A boldog élet helyett szívesebben használnám a teljes értékű élet kifejezést, ami nem csak kevesek kiváltsága lehet. Tartalmát a lelki-, szellemi-, fizikai harmóniára törekvés adja meg. Az élet továbbadása  és a  hivatásválasztás parancsával érkezünk ebbe a világba. Szerencsére van időnk felkészülni a megvalósításra. Nem kevesebb a teendőnk, mint gyermeki érdeklődéssel és nem múló kíváncsisággal tanulmányozni, faggatni környezetünket. A begyűjtött tapasztalatok, a megtanult és begyakorolt „leckék" egy kis kreativitással, kitartó szorgalommal párosulva célba juttatják az embert.  Mindez az alapvetés,  a hozzávalók a recepthez. A család, az intézményesített nevelési-, oktatási rendszer adja a technológiát. Kötőanyag a kölcsönösség, az empátia és a szeretet, nem hiányozhat belőle a humor sem. A késztermék minősége a szakácson múlik. Tanár a tanítványának ebben a munkában lehet segítője, támogatója.

A stafétát Marton Tibornak adta át, kérdése: Hogyan lett  az  újudvari fiúból geofizikus?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!