Hétvége

2016.07.15. 09:47

Staféta Tar Lászlóval

Tóthné Mezőfi Agáta a stafétát Tar Lászlónak adta tovább, azt kérdezve, miként változott Keszthely turizmusa az elmúlt évtizedekben?

Magyar Hajnalka

– A nyolcvanas években az NDK-NSZK családi találkozók és a szocialista tábor nyaralásának nagyon kedvelt helyszíne volt a Balaton – pillant a múltba a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda ügyvezetője.

– Ám jött a rendszerváltás, kinyílt a világ, a találkozók elmaradtak. Az idegenforgalmi piac átrajzolódott, s Keszthely pozícióit nem erősítette, hogy nálunk nem fejlődött fel a minőségi szálláshely-szolgáltatás. Az elmúlt tíz évben inkább csökkent, mintsem nőtt a szállodai kapacitás, holott a szezon meghosszabbításához elengedhetetlen volna a wellness részleggel felszerelt, magas nívójú hotelek kialakítása. Ettől függetlenül Keszthely stabilan tartja az évi 200 ezer vendégéjszakát,  az idelátogató turisták száma pedig minimum négyszerese  az éjszakát is itt töltőkének.  Ez nagyban köszönhető a Festetics-kastély kínálatának, a múzeumoknak és a történelmi belvárosnak,  amelyek révén  méltán  megérdemeljük a Balaton legvonzóbb városa címet.

A stafétát Csengei Ágotának adta tovább, kérdése, amennyiben elegendő forrás állna rendelkezésre, mit tenne még, hogy Keszthely a Balaton és a Nyugat-Dunántúl kulturális központja legyen?

Címkék#staféta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!