Hétvége

2015.05.28. 06:02

Staféta Török Károllyal

Lelkes András a stafétát Török Károlynak adta tovább, kérdése: honnan az ötlet, hogy kerékpárral zarándokoljon el Csíksomlyóra?

Magyar Hajnalka

– Hat évvel ezelőtt ért egy sportbaleset, ami után fogadalmat tettem: ha újra megtanulok rendesen járni, elbiciklizek a csíksomlyói búcsúba. Sikerült... – mondja a Lovásziban élő bányamérnök, aki nem várt idáig fogadalma beváltásával, hiszen már második alkalommal tette meg barátaival a Zala és Csíksomlyó közötti, 980 kilométeres utat.

Török Károly

Lelkes András másodszor tartott vele, s ez alkalommal Mihalecz József is melléjük szegődött leküzdeni a kilométereket. – Az első székelyföldi út élményén felbátorodva 3  évvel ezelőtt Lourdes-ba is elkerekeztem Salamon Gábor bázakerettyei barátommal. Most pedig az első csíksomlyói utunk 5. évfordulója adta az apropót, hogy felkerekedjünk. Mivel a szabadságunk véges, hazafelé autóval jöttünk. Így is közel két hétig tartott a táv leküzdése, volt, hogy napi 100-120 kilométert is megtettünk. Azt szeretném bizonyítani, hogy 50 felett is képes az ember ilyen teljesítményre. A pünkösdi búcsú másnapján  még az ezeréves határhoz is eljutottunk.

A stafétát Mihalecz Józsefnek adta tovább, kérdése, miként tarthatók fenn a selmeci bányászhagyományok?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!