Hétvége

2017.04.21. 05:50

Staféta Vörös Andrással

A STAFÉTÁT Horváth Balázs, a Pannonia-cégcsoport ügyvezetője Vörös Andrásnak, a Thúry Vitézlő Oskola vezetőjének adta tovább.

Szabó Zsófia

Azt kérdezve tőle: - Milyen terveik vannak a közeljövőben a hagyomány ápolása, a történelmi múlt megismerése és a fiatalok nevelése terén?

- Az utánunk jövő nemzedékre való pozitív hatásgyakorlás legfőbb eszköze a valós élmények biztosítása. Mivel hagyományaink egykor az életet szolgálták,a közösségi létezést alapul véve, ez nem lehet másként most sem; csupán a jelen korurunkra, megváltozott világunkra értelmezve – szögezte le Vörös András.

Vörös András Fotó: Szakony Attila

- Még az idén komoly előrelépéseink lehetnek a Megmaradásunk Oszlopai tekintetében, mely tizenegy emlékoszlop állítást jelenti az Inkey kápolna körül spirális alakzatban. Ezt tizenegy fafaragó készítené, általános iskolák udvarán, hogy a gyerekek saját szemükkel lássák, hogyan készül, aktív részesei lehessenek. Hagyományos rendezvényünk minden hónap első szombatján a Népi Visszaemlékezés, melynek során a környezetünkben élő idős bácsiktól és néniktől tanuljuk az életet.

A legközelebbi rendezvényük a Zrínyi Kerékportya lesz, mely Nagykanizsáról Beleznára, a Zrínyi-újvárhoz tartó biciklis út családoknak, gyerekekkel. Elvi kötelességünk kihasználni városunkhoz köthető európai hírű emberek emlékét, azzal való törődést feladatunknak kell éreznünk.

A Stafétát Németh Ferenc zenetanár kapta, akitől azt kérdezi Vörös András: Hogyan járulhat hozzá a magyar kultúra megismerése minőségi élethez a Kárpát-medencében?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!