Hétvége

2017.06.17. 08:44

Van-e az ételeknek lelke? Staféta Szécsi Lászlónéval

A Stafétát Nyakó Melinda pszichológus Szécsi Lászlóné Dóra nagykanizsai közgazdász-könyvelőnek, a Segítsünk embertársainkon! hajléktalanokat patronáló csoport egyik alapítójának adta tovább, azt kérdezve tőle: - Van-e az ételeknek lelke? S ha igen, hasonlít-e készítőjükéhez?

Szabó Zsófia

- Hiszek abban, hogy a világon mindennek, akár a tárgyaknak is, van lelkük, ebből fakadóan érzéseik is vannak - bocsátotta előre Szécsiné Dóra. - Mivel az élet minden területén ezt vallom, nem gondolkodom másként az ételekről sem. Kevesen tudják rólam, hogy vegetáriánus vagyok már hosszú esztendők óta. Elsősorban azért, mert nagyon szeretem az állatokat. Nem csak a kutyákat, a tollas, a szőrös jószágokat ugyanúgy kedvelem, ahogy a halakat. Emiatt nem fogyasztok húst: csirkét, sertést, uszonyost sem. Mivel ahhoz el kell venni az életüket, hogy táplálékul szolgáljanak. Amikor viszont főzök, azt is szeretettel, lélekkel teszem. Igyekszem így végezni más teendőimet is.

Szécsi Lászlóné a Stafétát Aranyvári Mónikának, a Teleki utcai Idősek Otthona egyik ápolónőjének adta tovább. Azt kérdve tőle: Van-e az állatoknak szíve-lelke? Amennyiben igen, érzéseik vajon vannak-e?

A staféta következő vendége: Aranyvári Mónika.

Címkék#staféta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!