Hévíz

2016.06.26. 18:30

Minden a nőről szólt

Hévíz - A szimpózium szó kissé száraz hangulatától eltérően nagyon családias, baráti hangulat várta a Fontana moziba betérőket az elmúlt, csütörtökkel kezdődő négynapos hétvégén a Keresd a nőt! jegyében megrendezett vetítéseken.

Arany Gábor

Szaknyéri András, az intézmény vezetője elmondta, az idén harmadik alkalommal meghirdetett filmművészeti szimpózium témája illeszkedik a város művelődési intézményei által erre az évre választott témához: azaz a központba a nő került.

- Erősödik a női karakter is a filmekben, a tavaly bemutatott moziprodukciók 55 százalékéra már ez volt jellemző - magyarázta. - A szimpóziumra igényes, élvezetes szórakozást kínáló művészi alkotásokat választottunk, igazodva az Angyalok és Csavargók Estéi című zenés utcai kavalkád hangulatához - magyarázta.

Réz András filmesztéta és Szaknyéri András a mozi előterében Fotó: Pezzetta Umberto

Kéttucatnyi filmet vetítettek: dráma, életrajzi történet, musical, vígjáték szerepelt a kínálatban. Bemutatták például Fellini négy művét, Makk Károly három alkotását, valamint olyan slágereket is, mint a Mamma mia!, a Csinibaba, a Micsoda nő. A szombat esti ünnepi díszbemutatón a Szász Attila rendezte, a szimpózium fődíjával is elismert Félvilág című filmet láthatta a közönség a legmodernebb technikával felszerelt moziban.

A látottakról fesztelen hangulatban eszmét is cserélhetek a nézők, hiszen a mozi előterében házigazdaként Réz András filmesztéta társaságában fogadták őket.

- Sok olyan találkozó van, ahol a szakma képviselői jelennek meg, és okostojásként elmondják gondolataikat - mondta Réz András. - Itt mi meg arról beszélgettünk a nézőkkel, hogy kiben, milyen érzéseket ébresztettek az alkotások, milyen élmények kötődnek hozzájuk, milyen részletek ragadták meg őket. Ráhangolódtunk és levezettünk, gondolatokat cseréltünk, távolságtartás nélkül .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!