Hévíz

2016.07.20. 16:51

Támogatják az iskolakezdést Hévízen

Hévíz – Iskolakezdési támogatással segíti a hévízi lakhelyű általános iskolásokat az önkormányzat. Az évi egyszeri pénzbeli segítséget augusztus 1-jétől lehet igényelni, összege gyerekenként 8 ezer forint.

Varga Lívia

Minderről június végi ülésén döntött a képviselő-testület, tájékoztatott Papp Gábor polgármesterrel közös sajtótájékoztatóján Fisli István önkormányzati képviselő, az oktatási bizottság elnöke. Kiemelte: a rendelet elfogadását elsősorban az indokolta, hogy az alapfokú oktatási intézményben tanuló hévízi lakóhelyű vagy életvitelszerűen Hévízen lakó, és bejelentett tartózkodási helyű gyerekek ez idáig nem kaptak ilyen jellegű segítséget a várostól. Az évi egyszeri pénzbeli támogatás, emelte ki a képviselő, minden év augusztus 1-jétől október 31-ig igényelhető. A formanyomtatvány mellé csatolni kell a tanulói jogviszony igazolását, folytatta Fisli István, hozzátéve: a támogatás feltétele, hogy a kérelmező családjában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 400 százalékát, tehát idén a 114 ezer forintot ne haladja meg.

Papp Gábor és Fisli István a sajtótájékoztatón Fotó: Varga Lívia

Papp Gábor hangsúlyozta: a támogatásnak nem feltétele, hogy a diák a hévízi általános iskolába járjon, a lényeg, hogy a fürdővárosban lakjon. A polgármester szólt a Hévízen a fiatalok számára elérhető további támogatásokról is, így a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázatról, amelyet várhatóan augusztus végén-szeptember elején hirdetnek meg. Továbbra is él a Hévíz Hazavár program, amely középiskolásoknak nyújt útiköltség hozzájárulást és ösztöndíjat. Utóbbit a tanulmányi eredménytől függően sávosan határozzák meg, maximális összege havi 5 ezer forint. A hiányszakmákban – azaz a vendéglátásban és az egészségügyben – tanulók sávonként ezer forinttal többet kapnak. Az ösztöndíjat a Hévízi állandó lakóhellyel rendelkező fiatalok mindegyike igényelheti, függetlenül attól, hogy helyben vagy vidéken tanul. Emellett a másutt középiskolába járóknak havi háromszori oda-vissza utat is megtérít az önkormányzat – sikeres pályázat esetén. S mindezeken túl nyaranta több száz diák táboroztatását támogatja a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!