• 1
 • cikk kép
  És életre kelt a halott

  Kezdő korában Zalaszentivánon is töltött gyakorlatot. Fél évről volt szó, de jelezték neki, ott Litványi doktor nagy népszerűségnek örvend, nehéz lesz a helyzete. Megoldotta: bekopogott a Lengyelországból ideszármazott nagy öreghez. Szót értettek. Ma már ő lehetne hasonló tekintély.

 • cikk kép
  Az Öreg néne őzikéje, Róna Emy rajzaival sokaknak máig emlékezetes

  A könyvek varázslatos világában eltöltött negyven év után a zalaegerszegi könyvtáros, Matusné Gáll Éva nyugdíjba ment. De, mint mondja, nem fért a bőrébe.

 • cikk kép
  Sajtófotó kiállítás Zalaegerszegen

  Zalaegerszeg - Immár V. alkalommal nyílt sajtófotó kiállítás a zalaegerszegi teátrumban, az idei tárlat merítése azonban eltér a korábbiaktól.

 • cikk kép
  Keszthelyi kikötői történet

  Keszthely - A miniszterelnök veje az egyik tulajdonosa annak a cégnek, amely megvásárolta a keszthelyi vitorláskikötőt - ettől hangos az országos média. A helyi önkormányzat közölte: a város mindössze a kikötő üzemeltetésére létrehozott, saját tulajdonú cégét értékesítette, nem pedig magát a kikötőt

 • cikk kép
  Itt számíthat traffipaxra Zala megyében szombaton (01.24.)

  Zala megye - Kattintson a részletekért, hogy hol és mikor mérnek a rend őrei megyénkben.

 • cikk kép
  5865 LED világítótest Zalaegerszegen

  Zalaegerszeg - A következő néhány hónap alatt több mint ötezernyolcszáz darab, energiatakarékos LED világítótestet szerelnek fel Zalaegerszegen.

 • cikk kép
  Elfogták a sorozatbetörőket - Köszönet és elismerés a rendőröknek

  Zalaegerszeg - Az önkormányzat nevében pénteken Balaicz Zoltán polgármester és Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő mondott köszönetet a város rendőrkapitányának, dr. Farkas Tibor alezredesnek és munkatársasainak a sorozatbetörők múlt heti elfogásáért.

 • cikk kép
  Több helyen is havazásra figyelmeztetnek

  Több helyen viharos széllel, csapadékkal hidegfront éri el az országot. Több megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szombatra a havazás, illetve hófúvás veszélye miatt. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) szombattól a legmagasabb készültségi fokozatban dolgozik.

 • cikk kép
  Kerékpáron a vasfüggönytől a Balatonig

  Pacsa - A Finnországtól a Fekete-tengerig húzódó 10.400 kilométeres „vasfüggöny kerékpárúthoz” csatlakozás lehetőségéről tartottak pénteken egyeztető megbeszélést Pacsán a művelődés központban.

 • cikk kép
  Díszállatok szemléje Nagykanizsán

  Nagykanizsa - Dalmát király nyúl, magyar óriás galamb és speciális chocin törpe tyúk. Néhány ritkaság a több mint kétszáz állat közül, amiket a Nagykanizsai Galambtenyésztő Egyesület kiállított a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban. A pénteken kezdődött kiállítás szombaton és vasárnap 8 órától várja a látogatókat.

 • cikk kép
  Verekedős família Szentpéterúron

  Három szentpéterúri férfi, és két szentpéterúri nő ellen vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság. A 35, 20, 27 éves férfiak, és a 43 és 23 éves nők a településen többször is megtámadták és megverték haragosaikat.

 • cikk kép
  Gyöngytyúk, pisztráng és a Gömböc - Molnár Gábor séf és csapata már nagyon készül

  Keszthely - A legjelentősebb nemzetközi szakácsversenyen, a Bocuse d’Oron indul Molnár Gábor és csapata. A két évtizedes múltra visszatekintő világverseny történetében másodszor jutott magyar csapat a döntőbe. A séf hajdanán a keszthelyi VSZK-ban tanult, itt szerezte meg a szakmai alapokat.

 • cikk kép
  Tálatnyitó a hangversenyteremben, gálaest a Hevesi-színházban

  Zalaegerszeg - Kortárs képzőművészeti tárlat nyílt a zalaegerszegi hangversenyteremben, a Kultúra Mecénása Díjat pedig dr. Iván Nándor vehette át a Hevesi-színházban megrendezett gálaesten.

 • cikk kép
  A jó szőlőtermés reményében - Szlovéniából is érkeztek vendégek a Vince-napi pincejárásra

  Lenti - Ha csurran-csöppen Vince, tele lesz a pince - tartja a népi időjóslás. A csütörtöki esős délelőttön megtartott Vince-napi pincejáráson ennek örültek a borosgazdák Lenti-hegyen.

 • cikk kép
  Itt számíthat traffipaxra Zala megyében pénteken (01.23.)

  Zala megye - Kattintson a részletekért, hogy hol és mikor mérnek a rend őrei megyénkben.