Hírek

2015.10.13. 10:28

12 milliót csalt ki, felfüggesztett szabadságvesztést kapott

Jogerősen is végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték azt a hatvanas éveiben járó hévízi nőt, aki 12 millió forintot meghaladó összeggel csapta be ismerősét.

Arany Gábor

A Zalaegerszegi Törvényszéken kedden tárgyal ügy vádlottja, dr. H. Sándor Istvánné dr. egerszegi vállalkozótól kért kölcsön nagyobb összeget 2010 decemberében. A régi ismerősének állította, hogy olaszországi üzleti lehetőséghez 30 napra 11,5 millió forint értékű euróra lenne szüksége. A férfi először nemet mondott, mert nem volt ennyi pénze, ám pár nap múltán beadta a derekáét, amikor az asszony arról beszélt, hogy a kölcsön nélkül komoly üzlettől esik el és elveszti addigi befektetéseit. Biztosítékként felajánlotta, hogy a rövid időre is milliós kamatot ad és vételi jog bejegyzését engedi egyik hévízi ingatlanára. Ezek után megkapta a pénzt 2011. január elején, és pár nappal később további 800 ezer forintot is. Ekkor megint azzal jött elő, hogy e befektetés nélkül kudarcba fullad az olasz üzlet. A határidő elmúltával a vállalkozó hiába várta a pénzét, csak ígéreteket.

A következő évben, 2012 áprilisában már olyan szerződést adott át az asszony, miszerint egy ciprusi cég és egy szegedi ügyvéddel szembeni közel 7 millió forintos követelését a férfira engedményezi, tekintettel arra, hogy 20 millió forinttal tartozik neki. A hitelező azonban a 7 millióhoz se jutott hozzá és közben kiderült, a vételi opcióját sem jegyezték be a hévízi ingatlanra, amit több jelzálog és végrehajtási jog terhelt már, így nem szolgálhatott a kölcsön fedezetéül. Az asszony újabb ígéretet tett a visszafizetésére, de ez a 2012. július 31-i határidő is eredménytelenül telt el. Az egerszegi járási bíróság első fokom folytatólagosan elkövetett csalásért 1 év 6 hónap, végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte az asszonyt és kötelezte 12,3 millió forint, valamint kamatai megfizetésére. Ez ellen a vádlott és védője fellebbezett, ám a döntést az egerszegi törvényszéken kedden helybenhagyták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!