Hírek

2009.05.04. 02:29

A legjobbak a gálán (képgalériával)

Zalaegerszeg - Tegnap a Hevesi Sándor Színházban rendezték a Zalalövői Salla Művelődési Központ, Könyvtár és Alapfokú Művészeti Iskola által útjára indított Ki mit tud? gálaműsorát.

Sinkovics Eta

- Az 1968-as Ki mit tud? mintájára szervezett tehetségkutató verseny felhívását 2008 őszén tettük közzé, s négy kategóriában nevezhettek az érdeklődők - mondta el többek közt bevezetőjében Pintér Antal, az intézmény igazgatója. Főként zalai és vasi fiatalok, felnőttek jelentkeztek a megmérettetésre, s a népművészet, az irodalom, a modern művészet, valamint a rock and roll területén mutathatták meg tehetségüket. Összesen 104 produkciót adtak elő a felmenő rendszerű, egészen pontosan Egyszer volt egy 68, avagy játsszunk Ki mit tud?-ot rendezvénysorozaton. A selejtezőket Gelsekaráton, Zalalövőn és Nagykanizsán rendezték, a döntők februártól kezdődtek. A fellépőket szakértői zsűri értékelte, munkájukban részt vett a zalalövői származású Horváth József táncdalénekes is, aki a 68-as Ki mit tud? országos döntőjéig jutott. 



Fotó: Katona Tibor

A fotóra kattintva tekintse meg képgalériánkat!

- Az érdeklődés felülmúlta a várakozásainkat. Jövőre megpróbálkozunk a folytatással, még több helyszín bevonásával - utalt a további tervekre Pintér Antal.

A kategóriájukban a legjobbak szerepeltek a tegnapi gálán, ahol a közönség 16 műsorszámot láthatott. A pusztaszentlászlói Csak Csajok elnevezésű hét fős csoport két táncos produkcióval lépett színpadra. Két éve alakultak, s mint mondták, az előselejtezők során jobban izgultak.

- Sokat dolgoztunk azért, hogy itt lehetünk. Jó ötletnek tartjuk ezt a versenyt, mert lehetőséget ad arra, hogy megismerjenek bennünket. Ezen keresztül már kaptunk is felkérést - újságolta Takács Katalin, a csapat szószólója. Megtudtuk, a tagok maguk készítik a koreográfiákat és varrják a fellépőruháikat.

A tegnap fellépők sora is azt mutatta, érdemes ilyen programokat eldítani, hiszen rengeteg kincs, tehetség lelhető fel. Néptánc, modern tánc, mese, zenés produkció, népdal egyaránt betöltötte a színpadot. Korunk Ki mit tud? versenye a kezdetektől mintegy ezer résztvevőt mozgatott meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!