Hírek

2009.08.05. 02:28

Tiszta vizet a pohárba?

Nagykanizsa (hba) - Marton István polgármester korrupciót sejtető kijelentései nyomán az SZDSZ két helyi képviselője átfogó jegyzői vizsgálatot kezdeményez.

zaol.hu

Röst János, a Szabad Demokraták Szövetsége önkormányzati képviselője tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta: véleménye szerint kijelentéseivel a polgármester azt sugallja, hogy a kanizsai önkormányzatnál jelen van a korrupció, különböző üzelmek folynak, és keselyűktől kell megvédeni a várost. 

Röst leszögezte: ha Marton állításai igazak, akkor vagy beismerő vallomást tett (ha így van, saját magával szemben kell eljárást indítania), vagy Cseresnyés Péter alpolgármesterre gondolt - ez esetben is rég meg kellett volna tennie a szükséges jogi lépéseket. A képviselő szerint a polgármester negatív üzenetei károkat okoznak a városnak, ezért, hogy tiszta vizet öntsenek a pohárba , az SZDSZ képviselői kezdeményeznek egy átfogó jegyzői vizsgálatot. 

Mint mondta, ennek ki kell terjednie arra, hogy a polgármester vagy az alpolgármester által szignózott szerződéseket minden esetben jogszerűen írták-e alá. Hozzátette: ha a jegyzői vizsgálat negatív eredménnyel zárul, akkor a képviselő-testületnek hitelrontás miatt meg kell tennie a szükséges jogi lépéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!