Hírek

2009.12.10. 03:27

Tudományos estén

Zalaegerszeg - A gyermekgyógyászat aktuális kérdései kerültek terítékre a Zalai Tudományos Esték tegnapi programjának keretében a Keresztury ÁMK hangversenytermében.

Temesi Hilda

A Zala Megyei Kórház csecsemő- és gyermekosztályának posztgraduális képzésére háziorvosokat és gyermekgyógyász szakorvosokat vártak. A rendezvényen a házigazda intézmény szakemberei és vendégek is tartottak előadást. Elsőként dr. Kiss Ildikó, a gyermekosztály főorvosa szólt az egybegyűltekhez, ő a gyermekkori csalánkiütésről beszélt. A kórház másik munkatársa, dr. Stáhl Patrícia az atópiás dermatitis, vagyis az ekcéma korszerű kezeléséről tartott tájékoztatót. A csecsemőkori allergia megelőzésének legújabb irányelveit dr. Réthy Lajos Attila - aki egyéb feladatai mellett a bécsi egyetem vendégelőadója - ismertette. Az összejövetelen dr. Zacher Gábor, a budapesti Péterfy Sándor Utcai Kórház toxikológiai osztályának osztályvezető főorvosa mindennapi függőségeinket részletezte.



Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!