Hírek

2010.02.01. 09:05

Tyúkok, nyulak, galambok

Kétszáz galambban és ugyanennyi díszmadárban, továbbá 60 díszbaromfiban gyönyörködhettek három napon át mindazok, akik felkeresték a nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban rendezett kiállítást.

Kelemen Valéria

A Nagykanizsai Galambtenyésztő Egyesület (NGE) minden év elején megrendezi galamb-, tyúk-, nyúl- és díszmadár-kiállítását, melyre a zalai tenyésztőkön kívül tolnaiak és somogyiak hozzák el büszkeségeiket. S mivel a magasröptűtől a keleti pergőn át a tollaslábú gólyásig, az angol modenáktól a magyar pávagalambokig, az itáliai tyúkoktól a törpe cochinokig, a szőrmenyulaktól az oroszlánfejű törpenyulakig, számos érdekességet vonultatott fel a kiállítás, érdemes volt felkeresni a csiviteléstől, turbékolástól és kukorékolástól hangos vasutas művelődési házat.


A sormási Horváth család a 2,5 éves Barnival járta körbe a kiállítást. Az anyuka elárulta: a szomszédjuk valósággal megfertőzte a díszmadaraival a kisfiút, azért jöttek. - Nekünk is van két kacagó gerlénk, ám itt olyan csodákat láthatunk, mint sehol máshol - mosolygott az anyuka, akinek a szomszédja, Domina József, ezúttal a törpe cochinjára lehetett a legbüszkébb, mely a kiállítás legszebb tyúkja címet nyerte el.- A bemutatón a közel félméteres nagyságú kék-sárga ararapapagáj a sztár - mondta Vincze Gyula, az NGE elnöke, hozzátéve: 21 darab fajtagyőztes címet adtak ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!