Hírek

2010.06.11. 02:29

Jazzbalett gála

Jubileumi évadját zárta a minap a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ keretei közt működő jazzbalett műhely. A gála a Balaton Színházban zajlott.

Horányi Árpád


A gálán összesen 30 produkciót mutatott be a jubileumi évad 123 tagja. Intenzív munka eredményét vitték színpadra, valamennyi csoport számára heti két alkalommal zajlik a tanulás 45 perces gyakorlati foglalkozások keretében. Fellépésekre készülve a különböző csoportbeliek közös próbákat is tartanak, hiszen gyakran kerülnek színpadra így együtt.

Az év során szerepelnek városi és környéki rendezvényeken, 3-4 alkalommal versenyeken is megmérettetik magukat. Idén a Táncpedagógusok Szövetsége által rendezett budapesti országos találkozó hozta a legnagyobb sikert, a 10 évesek között az első helyezést szerezték meg a keszthelyiek.

A nyári, rövid táborjellegű foglalkozások is kedveltek a tagok körében, ezek csupán néhány napos programok, de a tehetség érvényesülését, s az élményt tekintve nagyon sokat jelentenek.


Nyáron mesterkurzussal folytatják
A 12 év felettiek körében a nyári szünet idején is van lehetőség a tánc csoportos gyakorlására. Ugyancsak a hagyományokhoz híven rendeznek mesterkurzust, melyen neves művészek segítik a mozgás továbbfejlesztését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!