Hírek

2011.01.13. 19:35

Csíra, méz és kerekrépa: hétvégi programajánló

A év vége mozgalmas ünnepei után egyhangúnak tűnhetnek a januári napok, de azért érdemes kimozdulni otthonról e hét szombatján és vasárnapján is.

Péter Gyöngyi

 
Répafőző verseny Miklósfán
Szombaton rendezik a Mindenki Házában a 11. Miklósfai Répafőző Versenyt. 9 órakor az iskola tornatermében öregfiúk futballmérkőzése lesz. A verseny 17 órai megnyitójának helyszíne ismét a Mindenki Háza, ekkortól látható a Herbályné Szalánci Ildikó és Herbály László természetfotóiból nyílt kiállítás is. Aztán kulturális műsor, kerekrépából készült ételek kóstolója, bál várja a vendégeket.


Csírabemutató
Január 15-én, szombaton Zalaegerszegen a téli vitaminforrás, a csíra valamint a búzafű- és árpafűlé egészségügyi jelentőségéről tart tájékoztatót Csillag Aranka biokertész a Göcseji úti Turmix – bioélelmiszereket kínáló – büfében. A találkozóra és tanácsadásra délelőtt 9 és 13 óra közt kerül sor.


Zenés estek
Zalaegerszegen, a Pilipár, volt Besenyei Kávéházban szombaton 19 órától tartja újévi zenés estjét Domján Róbert. A Gyógygödörben szintén szombaton 22 órától a Kriszti és a Magyarucca zenél.


Méhész-továbbképzés
Szombaton Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban kerül sor az Országos Magyar Méhészeti Egyesület helyi szervezetének szokásos továbbképzés-sorozatának nyitórendezvényére. A méhészek 8 és 9 óra között beszámolót hallhatnak az elmúlt év egyesületi munkájáról és szaktanácsadói tájékoztatást kaphatnak az aktualitásokról. Kilenc és dél között pedig Nagy István pécsi méhész és szakelőadó lesz a vendég.


Megemlékezés
A doni áttörés 68. évfordulójára emlékeznek vasárnap Keszthelyen. A rendezvény 11 órakor a Fő téri templomban istentisztelettel kezdődik, majd a Várkertben folytatódik, ahol Kardos József tanár mond beszédet.


Hagyományőrző disznóvágás
Csesztregen, a művelődési ház udvarán szombaton 8 órai kezdettel rendezi meg a Falubarát Egyesület a hagyományőrző disznóvágását.


Rockkoncertek
Zalaegerszegen, a Keresztury ÁMK-ban szombaton 19 órától Péterfy Bori és a Love Band ad koncertet. Az előzenekar a Tükezoo lesz. A Semiramis Clubban pénteken 21 órától Laura és a Harlem Acoustic műsorát tekinthetik meg az érdeklődők. Keszthelyen, az 512-es Clubban szombaton este kilenc órától a 30Y, valamint az Óriás játszik. Lendván, a zsinagóga épületében az Ethnotrip lép színpadra.


Színházi előadás
Domonkosfán, a faluotthonban szombaton színházi előadásra várják a nagyérdeműt: 18 órától az Egy és Más Vándorszínház társulata mutatja be a Tasnádi István által írt Titanic vízirevű című vadromantikus színművet.


Ismeretterjesztő sorozat
Nemessándorházán a falusi ismeretterjesztő előadássorozat keretében pénteken este öt órakor a polgármesteri hivatal nagytermébe várják azokat, akik tájékozódni szeretnének a magánnyugdíjpénztárból az állami nyugdíjpénztárba való átlépés részleteiről, indokairól. A maradással, az átlépéssel kapcsolatos tudnivalókról dr. Szabó Csaba, a község polgármestere beszél.


További zalai programok itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!