Hírek

2011.04.19. 06:10

Panasz: lerobbant a bérelt autó, lemaradt az állásinterjúról

Hofstetter Gábor kölcsönzött autóval indult el Olaszországba, egy állásinterjúra nemrég. Amit azóta ezerszer megbánt, mert a kocsi félúton lerobbant, a megbeszélésről pedig elkésett.

Horváth-Balogh Attila

A fiatalember egy társával vágott neki az útnak. Saját autója nem lévén, egy baráti info alapján jutott el a nagykanizsai Joker-Mix Kft.-hez.

- A tulaj egy Skoda Fabiát ajánlott, akkor az volt bent egyedül, azt mondta, nincs vele semmi gond - idézte fel a kezdeteket. - Agyondicsérte, tökéletes, százszázalékos állapotú, meg minden. Megörültem neki, az ár is jó volt, már a többi autókölcsönző vállalkozáshoz képest, mert természetesen előzőleg azokat is végigjártam. Írtunk egy bérleti szerződést, amiben minden evidens dolog le volt fektetve, csak az nem, hogy mi történik, ha útközben meghibásodik a jármű. Ki, mit vállal akkor?


Murphy törvénye alapján be is ütött a krach. Körülbelül 200 kilométert tettek meg az autópályán, amikor Ausztriában, Völkermarktnál kigyulladt a kritikus motorhibát jelző lámpa, s elszállt az autó ereje, csak három henger működött. A fiatalember azt mondta: felért egy lidércnyomással, amikor az alagútban szinte tolták le őket az útról a jóval gyorsabban haladó kamionok. Félreálltak, hívták a kölcsönző cég illetékesét, most mit tegyenek, segítsen rajtuk. Ő azt tanácsolta, vigyék el egy közeli szervizbe, ott nézessék meg, mi lehet a hiba.

- Ilyesmire nem készültem, kiszámított pénzzel mentem, s valljuk be: Ausztriában, az autópályán nehéz szerelőt találni. Aztán végül rendőrök segítettek, ők vezettek el egyhez. Ott kiderült, hogy a gyújtástrafó szállt el. A javítást nekünk kellett kifizetni, azt később rendezték ugyan, de az autópálya-matricát és az állást elbuktam. Szerintem az lett volna elvárható, hogy kihoznak oda utánunk egy használható autót, amivel mi tovább tudunk menni, a lerobbant járművel meg csinálnak, amit akarnak. Mindezt csak azért akartam elmondani, hogy más tanuljon a hibámból, s jól gondolja meg, melyik autókölcsönzőhöz fordul - szögezte le Hofstetter Gábor.

A Joker-Mix egyik vezetője, Lakatos István viszont úgy véli: ami emberileg lehetséges, mindent megtettek a konfliktus elsimításáért.

- Ha elmegyünk értük, az is több órába telik, ezért az állásinterjúról mindenhogyan lemaradtak volna - így a férfi. - Sikeresen hazajöttek az autóval, s abban maradtunk, hogy természetesen kifizetjük a javítási költséget, nem kérjük a bérleti díjat, s az elfogyasztott üzemanyag árát sem. Nagyon sajnáljuk, hogy meghiúsult az állásinterjú, de nem tehetünk arról, hogy az autó meghibásodott. Még új, a gyárból csak nemrég kijött, garanciális autók is elromlanak. Tudom, mert autómentőzök is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!