Hírek

2011.04.07. 15:44

Változás a háziorvosi ellátásban Zalaszentgróton

Megújult körülmények közé került Zalaszentgróton a háziorvosi ellátás. A jelentős minőségi változást nyújtó beruházást csütörtökön avatták fel. A rendelők korszerűsítése az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázatán való sikeres szereplésnek köszönhetően valósulhatott meg.

Horányi Árpád

Az ünnepségen avatóbeszédet mondott Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Regionális Fejlesztési Tanács elnöke. Az intézetet fenntartó önkormányzat az EU-s társfinanszírozású programban közel 38 millió forintot nyert, mely a költségek 90 százalékára nyújtott fedezetet. Baracskai József polgármester köszöntőjében elmondta: az önkormányzat további költségvállalásokkal felújíttatta a fogorvosi részt, valamint az egészségügy szolgálati lakásait is, mindezzel együtt összesen 110 millió forint értékű beruházás lett elvégezve. Utalt arra, hogy a városban kiemelt célpontként szerepel az egészségügy körülményeinek javítása. A korábbi, járóbeteg szakellátási színvonalat emelő 300 milliós beruházást követő újabb mérföldkő a most elkészült fejlesztés.


A munkálatok tavaly szeptemberben kezdődtek. A megújult részt házigazdaként dr. Varga Tamás intézetvezető főorvos mutatta be. Az építkezéssel a város egészségügyi központi épületének korábban megkezdett fejlesztésének utolsó fázisa zárult le. Az intézmény így immár teljes egészében a 21. századi színvonalon szolgálja a helyi és a kistérségi lakosokat. A projekt keretében a felnőtt és a gyermek háziorvosi ellátás, valamint az összevont ügyeletnek helyet adó épület minden tekintetben méltóvá vált a funkciójához, a teljes infrastruktúrájával együtt.

Kényelmi szempontokat is figyelembe véve új bejáratot alakítottak ki, s az épületrésznek megfelelően az akadálymentesítés is megtörtént. A városban működő 4 körzeti és 2 gyermek háziorvosi praxisban teljesültek a korszerűségi követelmények.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!