Hírek

2011.09.06. 16:50

Sikerrel kecsegtető nagykanizsai tárgyalások

Számos befektetővel és diplomatával tárgyalt az elmúlt időszakban Cseresnyés Péter nagykanizsai polgármester, aki kedden sajtótájékoztatón jelentette be, ezek közül több is jelentős sikerrel kecsegtet.

Horváth-Balogh Attila

Nagykanizsa polgármestere elöljáróban jelezte: a városvezetés és személy szerint ő is a település újrapozícionálását, egy új arculat kialakítását tartja a legfontosabb feladatnak. Ezért diplomáciai és gazdasági vonalon egyaránt számos egyeztetést kezdeményezett. Így tárgyalt például a finn, az indiai, legutóbb pedig a vietnami nagykövettel. Van már eredmény is: a hónap végén az indiai nagykövet támogatásával kulturális napokra kerül sor a dél-zalai városban, mely gazdasági szempontból is előremutató lehet. Nemrég pedig olasz befektetőkkel egyeztetett, akik Nagykanizsát potenciális befektetési helyszínként tartják számon. Egyikük gépiparhoz kapcsolódó beruházást fontolgat, ami ha megvalósulna, 100-300 új munkahelyet jelentene. Ezen kívül állami fejlesztések is várhatók, több mint 3 milliárd forint értékben. A polgármester hozzáfűzte: reményei szerint 1-2 hónapon belül konkrétumokkal állhat elő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!