Hírek

2012.07.15. 16:38

Pókaszepetki diákok sporttábora Őrimagyarósdon

Őrimagyarósd - A minap érkeztek haza a pókaszepetki diákok Őrimagyarósdról, ahol hat napot töltöttek egy projekt keretében.

Horváth László

A 2011/12-es tanévben egy pályázat is segíti, és segítette a felkészülésben a felnövekvő generációt, mely a zalaszentgróti Városi Művelődési Központ, Könyvtár és Alapfokú Művészeti Iskolával együttműködve jött létre. A TÁMOP 3. 2.-ben szereplő diákokat az "Együtt-működők" címmel futó "TÁMOP-3.2.11/10/1-2010-0178 EGYÜTT-MŰKÖDŐK Mozogj egy spottáborban!" elnevezésű pályázatban 40 diák vett részt, a Festetics Kristóf Általános Művelődési Központból, akik hat nap alatt, napi hét órában összesen 42 órában gyakorolhatták a tervezett sportos mozgásanyagot.

- A gyermekek foglalkozásról foglalkozásra napi ismétlődéssel találkoztak a tervezett sportági, rekreációs, vízi, szabadidős, képességi alapok elsajátításával, illetve gyakorlásával - mondta a nyaralás végén Kovács Ferenc testnevelő tanár. - A táborban tartózkodó pedagógusok szakképzettsége, jártassága garancia volt a tábor sikerességéhez.

A gyermekek a meglévő sportismereteik felelevenítése, átismétlése mellett a rokon sportágak más szabályrendszereivel is megismerkedhettek, tapasztalatot szerezhettek. Az olyan rekreációs mozgásanyag, mint a strandröplabdázás, országúti kerékpározás, tájfutás, a vízi közlekedés, a horgászás és az alapsportágak változatai, melyek a tanulót változó körülmények elé állítják, és az iskolai tanórákon elsajátított tananyag itt a reá jellemző sajátosságával, specifikusságával jelenik meg. A hét végére olyan közösség, csapat alakult, formálódott, akik egyénileg és csoportban is meg tudták oldani azokat az ellenőrző feladatokat, melyek rájuk vártak.

A mindennapi foglalkozások során, a képességfejlesztés is helyet kapott így egy hét elteltével a gyermekek fejlődése mérhető volt. (Motorikus képességeket ellenőrző feladatokkal, játékos ügyességi feladatokkal ellenőriztük). Nőtt állóképességük, ismereteik bővültek, napi részévé vált a sportolás a mozgás az életüknek. A naponta visszatérő feladatokkal a gyermek nyomon követhette egyéni fejlődését, a tanárnak pedig visszajelzés az elvégzett feladatok mennyiségéről minőségéről.

A gyermekek több korosztályból tevődtek össze, ezért a pedagógusok nagy figyelmet fordítottak az életkori sajátosságokra, és a szenzitív korszakok figyelembe véve zártak a diákok és a tanárok egy nagyon sikeres hat napot Őrimagyarósdón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!