Hírek

2012.09.11. 18:01

600 fős leépítés a Flextronicsnál

Zalaegerszeg - A Flextronics International Kft. zalaegerszegi gyára 600 dolgozótól válik meg. Megkezdték a felkészülést a leépítésre, nemcsak a cégnél, hanem a munkaügyi központban is.

Hajdu Péter

A csoportos létszámleépítésről szóló hírt érdeklődésünkre megerősítette Moórné Kercsmár Rita, a Flextronics CSR és vállalati branding igazgatója. Mint mondta, a céggel kapcsolatban nem közölhet adatokat.

- A Flextronicsnál gyakorlat, hogy időről időre felülvizsgáljuk az egyes termékek gyártásának helyét, és a szolgáltatásokat, a megrendelőink igényeinek minél jobb kielégítése érdekében. Ennek során született meg az a döntés, hogy Zalaegerszegen meg kell válnunk a dolgozóink egy részétől. Természetesen minden érintettől az őt törvényesen megillető végkielégítés kifizetésével válunk meg... - mondta az igazgató.

Moórné Kercsmár Rita mindehhez hozzátette, és minél több dolgozó számára igyekeznek felajánlani munkalehetőséget valamelyik másik gyárunkban.

Zalaegerszegen egy 600-as létszámú leépítés jelentős hatást gyakorol az amúgysem erős munkaerő piacra. Borsos Józseftől, a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatójától a leépítés körülményeiről érdeklődtünk.

- A Flextronics augusztus utolsó napján jelentett be nálunk 600 fős leépítési szándékot. Ezt harminc nappal a felmondások előtt meg kell tenni. Egyből felvettük a kapcsolatot a cég magyarországi menedzsmentjével, s hamarosan megkapjuk tőlük az információt, hogy az említett létszámú munkavállaló közül  milyen végzettségűeket, milyen ütemezésben szándékoznak leépíteni. Erre ugyanis valószínűleg nem egyszerre, hanem több ütemben kerül majd sor.

Folyamatosak köztünk a tárgyalások, a dolgozóknak felajánlják, hogy másik üzemben folytathatják a munkát. Így esélyünk van  arra, hogy az említett létszámnak körülbelül a fele jelenik majd meg nálunk. Egyébként készülünk erre, plusz állásbörzékkel és képzésekkel igyekszünk segíteni azokat, akiket elküldenek - szólt az üggyel összefüggő terveikről Borsos József. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!