Hírek

2012.11.06. 15:16

76-os főút: kihelyezik a csúszós úttestre utaló táblát

Zalaegerszeg - Vízátfolyás veszélyeztette a közlekedést a 76-os főúton, a tilaji elágazó közelében hétfőn reggel - erről számolt be a Zalai Hírlapnak egyik olvasónk, aki az esős időben Egerszegtől Zalacsány felé haladt autójával.

Horváth A. Attila

A hölgy telefonon elmondta: a tilaji elágazónál, a lejtőn lefelé mintegy másfél méter széles vízátfolyást vett észre az úton. Az autója megcsúszott, de szerencsére meg tudta fogni, nem történt baleset.

Olvasónk véleménye szerint egy vadonatúj útszakaszon ilyen nem fordulhatna elő. Mint mondta, igaz, hogy a 76-os úton még zajlik az építkezés, de erről a szakaszról már levonultak a kivitelezők. Sőt, az útburkolati jeleket is felfestették, nem várható tehát, hogy az útpályán további módosítások történnek. Így azonban esős időben nagyon veszélyes ez a rész, tette hozzá.

Még munkaterület, ahol indokolt az óvatosság

A panasszal és kérdéseinkkel a 76-oson zajló állami beruházás gazdájához, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-hez fordultunk. Loppert Dániel kommunikációs vezető válaszában jelezte: a hölgy által említett útszakasz még munkaterületnek számít, mivel a műszaki átadás-átvétel csak december elején kezdődik meg.

- A vízátfolyásokat a még jelenleg is nagy erőkkel zajló növénytelepítés (füvesítés, cserje- és növényültetés) meg fogja akadályozni. A növénytelepítést és a növényzet kifejlődését követően ezek a jelenségek megszűnnek - jelentette ki Loppert Dániel. Hozzátette: a közút kezelője azt kérte, hogy a forgalomtechnikai és a burkolati munkálatok elvégzését követően a kivitelező vigye el a munkaterületről az ideiglenesen kihelyezett forgalomkorlátozó táblákat. Táblák tehát ezért nincsenek jelenleg a helyszínen.

- A bejelentést követően a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. felkérte a kivitelezőt, hogy az említett útszakasz elé, a közlekedők biztonsága érdekében a csúszós úttest táblát helyezze ki. Emellett felhívtuk a figyelmét a csatlakozó földutak szilárd burkolatainak fokozott tisztán tartására. A csúszós úttestre figyelmeztető tábla mindaddig kint lesz, amíg a növénytelepítés be nem fejeződik. Továbbá kezdeményezzük a Magyar Közút Zrt.-nél a forgalomkorlátozó táblák esetleges újbóli, ideiglenes kihelyezésének felülvizsgálatát - fogalmazott a NIF kommunikációs vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!