Hírek

2013.06.21. 16:28

Napfordulós vidámságok Zalaegerszegen (fotókkal, videóval)

Zalaegerszeg - Az Apáczai VMK-ban pénteken, a nyári napforduló estéjén tartották meg a Szent Iván-éji vidám programokat.

Hajdu Péter

A művelődési központban már kora délután voltak érdeklődők, ugyanis a vidám programok bevezetőjeként ingyenes hallás- és stresszszűrésre várták a közönséget. Mire a műsorok megkezdődtek, már több mint harmincan éltek ezzel a lehetőséggel.

Az első fellépők, az Igazgyöngy Hagyományőrző Csoport tagjai felváltva egy-egy tréfás történetet mondtak el, amit népdaléneklés követett. A kisebbeknek megnyílt a játszóház, ahol kézműves munkákat gyakorolhattak, ugrálóvárat mászhattak, trambulinon ugráltak a gyerekek. A fák alatt körbejárt a lovacska, várva utasait. Ahogy a munkából hazatértek az emberek, a kertvárosban már hagyományos programokra egyre jöbben érkeztek a háztömbökből.

Közben tüzek gyúltak, először csak a bográcsok, a kondérok alatt, a program hagyományos része volt főzés.

- Rendszeres résztvevői vagyunk a rendezvényeknek, itt van a székhelyünk az Apáczai VMK-ban. Kilencvenöt tagunk van, fellép a mi dalkörünk is. Nemcsak énekekkel, hanem a Szent Iván-éji mulatságokat bevezető szöveges műsorral is - újságolta Szatmári Béláné, a legnépesebb főző társaság, a Kertvárosi Nyugdíjasklub vezetője.

Megemlítendő, hogy több mint 500 palacsintát töltöttek meg, azzal kínálták a VMK szabad téri programjaira látogatókat, továbbá hatalmas adag pörköltet készítettek.

- Idén nagyszabású programot sikerült szervezni, a gyerekeknek és a felnőtteknek is sok lehetőséget kínálunk. A kulturális programunkban újdonság, hogy megjelenik benne a dzsessz, két ilyen formáció is fellép az est folyamán, és végül operettel zárunk - mondta még délután Kelemen Gyula művelődésszervező.

Ahogy a bográcsok alatt kialudtak a tüzek, másik tűzrakás kezdődött, melynek végén fiatalok, vállalkozó szellemű felnőttek is kipróbálhatták a tűzugrást. Ilyenkor mágikus hatást tulajdonítanak neki, egészségre, szerelemre, s ki tudja, még mi mindenre nem jó.

Végül a városrész lakóinak örömére a programot tűzijáték zárta, arra a környező házak erkélyei is megteltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!