Hírek

2013.06.10. 14:54

Négy zalai község kapott humanitárius település címet

Vasegerszeg - Négy zalai község kapta meg ez évben a Magyar Vöröskereszt által alapított Humanitárius település címet. Iklódbördőce már másodszor, Alsópáhok, Tormafölde és Zalaapáti először részesült az elismerésben.

Gyuricza Ferenc

A kitüntető cím átadására a Magyar Vöröskereszt alapításának évfordulója alkalmából egy közelmúltban megtartott ünnepség keretében, Vasegerszegen került sor, ahol mások mellett dr. Göndöcs Zsigmond, a humanitárius szervezet elnöke fejezte ki elismerését a kitüntetett alapszervezetek, valamint az érintett települések vezetőinek.

- Iklódbördőcét többek között azért is tartották méltónak már második alkalommal a Humanitárius település címre, mert a község lakosságához képest jelentős a vöröskeresztes tagok száma - mondta Kulman Ferencné alapszervezeti titkár. - A cím odaítélésénél sokat számított az önkéntes tevékenység, az általunk végzett olyan karitatív akciók, mint a ruhaadományok gyűjtése, de természetesen a véradásokat is figyelembe vették. Olyan települések pályázhattak, amelyeknek vöröskeresztes alapszervezetei évente legalább öt programot szerveznek, vagy a tagság minimum öt rendezvényen aktívan közreműködik. Mi ennél jóval több alkalmat tudunk egy évben felmutatni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!