Hírek

2013.09.24. 13:05

Szüret és búcsú Kisszentgróton

Zalaszentgrót, Kisszentgrót - Hagyományőrző szüreti felvonulás és búcsú szórakoztatta a lakosokat és vendégeket vasárnap Kisszentgróton.

Sámel József

A városrészben 1996 óta tartják meg a búcsút, majd hagyományt teremtettek a szüreti vigassággal. Olyannyira, hogy néhány éve már Zalaszentgróton már nem is tartanak külön hasonló programot. A programválaszték ezúttal is széles volt, s már délelőtt megkezdődött a rendezvények sora. Az emlékverseny, off-road bemutató és a szentmisét követően délután indult a felvonulás, melynek sorát lovasok, terepjárósok és kocsisok egyaránt színesítették. Felléptek a helyi táncosok, kisbíróval az élükön - a népszokásokat felelevenítve - végigjárták a városrész utcáit. Szórakoztatta a gyerekeket Tüsi bohóc, majd a zenéé és a táncé lett a főszerep. A BrassCom rézfúvós együttes a Rouge énekcsoport mellett retró dalok és operettslágerek, valamint hastáncosok szórakoztatták a közönséget. Eközben őrizték a hagyományokat a gasztronómia terén is, korabeli kisszentgróti receptek alapján sorban készültek az ételek.

A hagyományos kisszentgróti szüreti felvonulás a helyi tánccsoport bemutatójával vette kezdetét. Fotó: Sámel József

Megtudtuk: az elmúlt években jelentősen fellendült a közösségi élet a városrészben, köszönhetően a lakók tenniakarásának, s annak is, hogy a város és a Zalai Borút Egyesület összefogásával pályázati pénzből megépült az a központ, mely a borászatot, a turisztikát, s a helyi rendezvényeket egyaránt szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!