Hírek

2013.11.28. 14:16

Fokozott óvatosság a téli közlekedésben

A télen az utak csúszóssá, jegessé válnak, és sok esetben a változó időjárási körülmények, a hótorlaszok, a csökkent látótávolság tovább nehezítik a közúti közlekedést.

 

A közúti közlekedésben előforduló veszélyes helyzetek elkerülése, és a bekövetkezett események kezelése érdekében a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az alábbiakra kéri a közlekedésben résztvevőket:

 

Ha mégis utazni kell:

 

Fontos lehet, hogy ismerjük a hólánc használatát!

-Intenzív hóesés, vagy fagyott hótakaró esetén jó szolgálatot tehet a hólánc, amelyet érdemes a hajtott tengelyen lévő kerékre rakni, így kormányozható marad az autó. Persze nem kell mindenkinek készenlétben kell tartani a hóláncot a tél beköszöntével, de azt tudni kell, hogy ha a „Hólánc használata kötelező” táblát kihelyezik az adott úton – a „Hólánc használata kötelező tábla vége” tábláig – csak olyan járművek közlekedhetnek, amelyek legalább egy hajtott tengelyén a gumiabroncsok hólánccal vannak felszerelve. Amennyiben ezt a korlátozó jelzőtáblát közúti határátkelőhelyen helyezték el, csak azok a járművek léphetnek be a táblával jelzett területre, amelyeken készenlétben van legalább egy hajtott tengely gumiabroncsainak felszereléséhez szükséges hólánc.

-Hóláncot csak havas, jeges úton szabad használni!

Kérjük, hogy amennyiben a közlekedési hatóság, vagy a katasztrófavédelem egyes útszakaszokra, vagy országos jelleggel riasztást ad ki, arra kérve a közlekedésben résztvevőket, hogy csak a legszükségesebb esetben induljanak el, vegyék komolyan ezt a felhívást, és halasszák el az utazást!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!