Hírek

2014.03.04. 14:58

Jótékonysági bábjáték Bence gyógyulásáért

Fityeház - Újabb támogatók álltak csatasorba az alig 3 éves Kondricz Bence gyógyulása, kezeltetése érdekében.

Horváth-Balogh Attila

A fityeházi kisfiú február közepén egy családi disznóölés során véletlenül háttal beleesett a forró abalébe. Testének nagy százalékán szenvedett égési sérülést, azóta a Pécsi Gyermekklinika intenzív osztályán ápolják, ami várhatóan több hónapig tart még, ugyanis Bencénél bőrátültetést kell végezni.

Kondricz Bence második szülinapján. Bőrátültetés vár rá. Fotó: Mirkó Imre

Most – mint azt Takács Balázs programvezetőtől megtudtuk – a Dunántúlon gyermekei, a fityeházi Takács-fivérek ötlete alapján elterjedt Charity Shop-Adomány Pontok, közösségi boltok felajánlották, hogy június 30-ig keletkező nettó árbevételük 10 százalékát, várhatóan 300 ezer forintot Bence gyógykezeltetésére fordítják. Ezen kívül Takács Dániel bábjátékos, a 7mérföld Gyermekszínház alapítójaként felkérte a Szombathelyi Mesebolt Bábszínházat, hogy jótékonysági előadással segítse Bence felépülését. A társulat egy emberként állt az ügy mögé, március 7-én 16 órakor a murakeresztúri művelődési házban Vitéz László Az elásott kincs című produkcióban Bencéért püföli el az ördögöket. Aki megveszi a belépőjegyet, az a kisfiú gyógyulásához járul hozzá, de lehet támogatást utalni közvetlenül a család által nyitott 74000535-10017423 számlára is. Csak – és ez fontos – a közlemény rovatban tüntessék fel: Kondricz Bence gyógyulásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!