Hírek

2014.10.08. 15:12

Fel akarták gyújtani a bárt

Nagykanizsa – Vendéglősöket fenyegettek, az egyik szórakozóhelyet fel is akarták gyújtani azok a férfiak, aki ellen a napokban emeltek vádat.

Arany Gábor

A megyei főügyészség tájékoztatása szerint a 41 éves S. István és társai 2008-tól kezdve bejártak Nagykanizsán egy belvárosi sörözőbe, ahonnan viselkedésükkel a vendégeket elriasztották. A tulajdonos ezért máshol nyitott szórakozóhelyet, ahonnan azonban S. Istvánékat kitiltotta.

A férfi ezt sérelmezte és megfenyegette a vendéglőst, hogy felgyújtják a szórakozóhelyet. Erre ez év április 14-én este tíz óra tájt kísérletet is tettek, ám a bár lépcsőjén szétlocsolt gyúlékony anyagot már nem tudták lángra lobbantani, mert a tulajdonos megzavarta őket. A kompánia innen másik belvárosi szórakozóhelyre vonult át és annak tulajdonosát is felgyújtással fenyegette meg, ha kitiltja őket a szórakozóhelyről. A zsarolásnak a megérkező rendőrök vetettek véget és elfogták a négy férfit.

Érdeklődésünkre dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, a történtek alapján S. István és három társa ellen zsarolás, valamint közveszélyokozás kísérlete miatt emelt vádat a kanizsai ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!