Hírek

2014.10.19. 19:30

Tíz éve énekelnek az orchideák

Gellénháza - A kulturális házban több vendégfellépővel együtt ünnepelte megalakulásának tízéves évfordulóját az Orchidea Kamarakórus.

Hajdu Péter

A tizenegy tagú női kórus, akik közül ezúttal heten léptek fel Kincses Ildikó karnagy vezényletével, repertorárját a középkori gregorián énektől (azzal indították műsorukat), a XXI. századi legújabb művekig terjedően válogatta. Mint a kórus karnagya elmondta, máig mintegy száz művet tanultak meg, s szerepeltetnek műsoraikban.

Horváth László, a kultúrház igazgatója megnyitójában elmondta, három dolog tartja össze a kórust. A közös éneklés élménye, a karnagy, és a közösség önszerveződése, a tagok azonos érdeklődése. A jubileumi műsorban közreműködött a zalaszentgyörgyi Örömzene Kórus, az egerszegi Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola leánykara, valamint a Kincses Ildikóból és Horváth Lászlóból álló Spontán Duó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!