Hírek

2015.02.11. 13:29

Nem a gázoló okozta a tragédiát

Zalaegerszeg - Nem az osztrák kerékpáros házaspárt halálra gázoló autós, hanem az őt hirtelen manőverre kényszerítő másik gépkocsi vezetője ellen javasol vádat emelni a rendőrség.

Arany Gábor

A napokban befejeződött nyomozásról érdeklődésünkre Nothoff Ingrid, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője adott tájékoztatást. Mint felidézte, 2014. április 3-án 18 óra 35 perckor a 7343-as számú úton, Keszthely és Várvölgy között egy 34 éves várvölgyi férfi Peugeot 307-es típusú autójával gázolta halálra a 61 éves nőt és 70 esztendős férjét. Az autós  könnyű sérülést szenvedett. Mivel az áldozatoknál nem voltak iratok, a  rendőrök végigjárták a környék összes szállodáját, kempingjét, panzióját és így derült ki, hogy  cserszegtomaji kempingben lakott a szerencsétlenül járt osztrák házaspár.

Forrás: rendőrség

A nyomozás megállapította, hogy a Várvölgy felé tartó Peugeot gépkocsi az előtte haladó autósor előzésébe kezdett, amikor eléje vágott egy Opel Combo kisteherautó. A Peugeot vezetője az ütközés elkerülésére elrántotta kormányt, balra letért az útról, ám onnan visszavágódott és a gépkocsisor előtt Várvölgy felé haladó kerékpárosokat elgázolta.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az Opel Combót vezető 44 éves zalaszántói férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást lezárva az iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!