Hírek

2015.06.08. 14:43

Halálos figyelmetlenségek az utakon

Zalaegerszeg – Apró figyelmetlenség, kisebb vezetéstechnikai hiba, ám a következmények tragikusak. Az ügyészség két gépjárművezető ellen emelt vádat halálos közúti baleset okozása miatt.

Arany Gábor

A 27 éves budapesti S. József tavaly december 30-án este nyolc óra tájt 26 éves nő ismerőse társaságában tartott Suzuki Swift gépkocsijával a 74-es úton Egervár felé. A nagypáli elágazóhoz közeledve figyelmetlensége miatt a gépkocsi letért a jobb oldali havas padkára és az út vonalvezetését jelző műanyag oszlopnak ütközött a jobb oldali visszapillantó tükrével. Ekkor balra kormányozott a sofőr, amitől a Suzuki ugyan visszatért az útra, ám ezt a manővert erőteljes jobbra kormányzás követte. Ekkor viszont a sofőr elveszítette uralmát a gépkocsi felett, ami ide-oda sodródva jobbra letért az útról, az árokba hajtott és ott bekötőút hídjának ütközve állt meg.

A balesetben a jobb oldali ülésen utazó fiatal nő súlyos koponyasérüléseket szenvedett és a helyszínen életét veszítette, a sofőr nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülésekkel került ki a roncsból. A baleset oka, hogy a sofőr nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett.

A másik tragédia tavaly augusztus 29-én délután fél ötkor Keszthelyen történt. Az 51 éves R. Domokos Citroën Jumper teherautójával a Georgikon úton haladt Alsópáhok irányába a Pál utca felől. A Pacsirta utca kereszteződéséhez közeledve mintegy 70 km/órás tempónál észlelte az előtte azonos irányba haladó kerékpáros nőt, akit előzni kezdett. Ezt azonban olyan csekély oldaltávolságot hagyva próbálta meg végrehajtani, hogy az autó oldala elérte a biciklikormány bal szélét, a külső visszapillantó tükör pedig nekicsapódott a kerékpáros bal oldalának. Az ütközéstől az középkorú sármelléki nő a jobb oldali útpadkára zuhant a kerékpárjáról. R. Domokos a gépkocsival még hatvan méternél többet megtéve állt meg.

A szerencsétlenül járt kerékpáros egyebek mellett koponya sérüléseket, a bal oldalán tizenkét bordájának törését szenvedte el és két nappal később a kórházban elhunyt. A balesetért a sofőr nem ismerte el felelősségét.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a két ügyben a gépjárművezetők ellen halálos közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt nemrég vádat az egerszegi járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!