Hírek

2015.09.29. 10:49

Szüreti vigasság Rédicsen

Rédics - Szombaton hatodik alkalommal rendeztek szüreti vigasságot és Szent Mihály-napi máglyagyújtást a határmenti településen.

Korosa Titanilla

Kora délután a Bellosics Bálint Kulturális és Közösségi Háznál gyülekeztek a szüreti felvonulás rész. Szombaton az esős, őszi időjárás sem vetett gátat, hogy negrendezzék a településen hagyományos szüreti vigasságokat. Kora délután a Bellosics Bálint Kulturális és Közösségi Háznál gyülekeztek a szüreti felvonulás rész.

Hajdú Lászlóné (jobbra) süteménnyel és borral kínálta a felvonulókat Fotó: Kósa Róbert

A szervezők elmondása szerint a felvonulók és a nézők száma a kedvezőtlen időjárás miatt alacsonyabb volt a vártnál, de az estébe nyúló rendezvény így is igazán tartalmas volt és jó hangulatban telt el. A felvonulók többségében traktorokon indultak el a kultúrháztól és haladtak végig a község utcáin vidámságot hagyva maguk után, majd visszaérkeztek a kiinduló ponthoz, ahol a felvonulás után főzőverseny kezdődött több helyi csapat részvételével. A bográcsokban különféle étkek készültek, amiket közösen fogyasztottak el.

Az idei rendezvény kuriózuma volt a traktorhúzó verseny, ahol a csapatokban hölgyek is szerencsét próbáltak. Nagy sikert aratott a Lengyelné Csondor Katalin vezetésével megrendezett népi játszótér, emellett a gyerekek tökfaragó képességükről is számot adhattak, a legszebb alkotásokat díjazták is a szervezők.

A szórakoztató program előtt Soós Endréné polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd fellépett a Kerka Táncegyüttes, a lenti zumbások csapata, Stángli Tibor, Csanaki Attila, Szibilla és Diána hastánc produkciót adott elő, valamint a helyi iskola diákjai is színpadra léptek.

Kora este látványos tűzzsonglőr show, majd a hagyományos Szent Mihály-napi máglyagyújtás várta a résztvevőket, a jó hangulatban eltelt szüreti vigasság este bállal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!