Hírek

2016.04.01. 17:22

Rács mögött a kerítők - Egyik futtatótól a másikhoz került a lány

Zalaegerszeg - Fiatalkorú lányt prostituáltak azok a férfiak, akik pénteken kerültek előzetes letartóztatásba.

Arany Gábor

A gyanú szerint a 49 éves, lovászi O. Géza tavaly december közepén megszervezte, hogy az általa is tudottan 18 évnél fiatalabb, az egerszegi gyermekotthonból megszökött lány férfiakkal létesítsen szexuális kapcsolatot pénzért - vele pedig ingyen, de fenyegetéssel kikényszerítve. Két hétig tartott ez az állapot, akkor a 36 éves, pacsai H. Mihály vette át a lányt, négy hétre Németországba vitte és rábírta, hogy prostituáltként dolgozzon. A pénz a férfihoz került. Hazatérve azt is megszervezte H. Mihály, hogy a lány immár másodmagával a megyeszékhelyen folytathassa a prostitúciót. Más is kiközvetítette a lányt. A 46 éves, szentpéterúri O. Ernő több esetben hozott össze találkozót férfiakkal, akik anyagi ellenszolgáltatásért közösülhettek vele.

Jelenleg kerítés, szexuális kényszerítés és prostitúció elősegítésének gyanúja miatt folyik nyomozás a három férfi ellen. A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, az egerszegi járási és nyomozó ügyészség előterjesztése alapján a járásbíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte a három férfit, tekintettel a szökés, a bűnismétlés, a tanúk befolyásolásának veszélyére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!