Hírek

2016.05.20. 11:48

Kóbor ebek nyomában

Nagykanizsa – Az önkormányzat megbízásából az „Élettér” Állat- és Természetvédő Egyesület látja el a város közigazgatási területén a gyepmesteri feladatokat.

Benedek Bálint

Ennek részleteiről az Ady utcai telephelyén tartott sajtótájékoztatót pénteken az egyesület vezetése. Maros Sándorné titkár elmondta: a gyepmester feladata többek között az, hogy begyűjtse a közterületen elhullott állati tetemeket, azokat ártalmatlanná tegye, valamint a kóbor ebeket befogja. Két éve építettek egy gyepmesteri telepet, melynek működéséhez minden szakhatósági engedélyt beszereztek.

Stefán Ottó, az új gyepmester akcióban. Először karanténba kerülnek a megtalált kóbor kutyák

A gyepmesteri bázis teljesen elkülönül az állatotthontól, így biztonsággal végezhetik a dolgukat a szakemberek.

– Az ide bekerült állatokat 14 napra karanténba tesszük – folytatta Maros Sándorné. – Majd ennek lejárta után elvégezzük a szükséges beavatkozásokat, így például megkapják a mikrochipet és a megfelelő védőoltásokat. Csak ezután kerülhetnek az állatotthon kényelmes kenneljeibe, ha ez idő alatt a gazda nem jelentkezik az állatért.

Maros Sándorné hozzátette: a közterületeken kóborló állatok minden esetben a gyepmesteri telepre kerülnek, gazdáik az oltási könyv bemutatásával, illetve a megállapított díjtétel kifizetésével, nyugta ellenében vehetik át a kedvenceiket.

Elhangzott még: régi probléma oldódik meg azzal, hogy innentől kezdve felváltva, két gyepmester dolgozik: Koloszár Attilán kívül Stefán Ottó figyeli a kóbor állatokat. Szintén újdonság, hogy a telep munkaidőn kívül, minden nap 16-tól egészen 20 óráig ügyeletet is ellát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!