Hírek

2017.03.04. 11:03

A nagykanizsai szakosztály nyílt napot tartott egy bevásárlóközpontban

Fedett körülmények között a Kanizsa Centrumban népszerűsítette a vitorlázó repülést a helyi sportrepülő egyesület szakosztálya.

Benedek Bálint

Az időjárás egyelőre még nem teszi lehetővé, hogy a szabadban a levegőbe emelkedhessenek a sportág szerelmesei. Ezért úgy döntöttek, hogy a kedvenc sportágukat a lehető legtöbb emberrel megismertetik. A különleges gép látványa érthetően a gyermekeket nyűgözte le a legjobban, de volt olyan érdeklődő is, aki a jövőben, élesben is kipróbálná, milyen érzés a madarak között repülni.

Fotó: Gergely Szilárd

- Épp az a célunk, hogy a kanizsaiak közül minél többen éljék át ezt a szenzációs élményt - mesélte Gaál Zsuzsanna a Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület vitorlázó repülő szakágának vezetője. - Ebben a repülőben nincsen motor, tehát az emelő légáramlatokat alaposan kihasználva tudunk magasra repülni és távolságokat megtenni. Pont ezért fantasztikus kikapcsolódás és jó érzés mindenkinek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!