Hírek

2017.04.30. 15:53

Pálinkával és mangalicával nyitották meg a tavaszt

Pénteken délután kezdetét vette, és az egész hosszú hétvégén dübörög Zalaegerszegen a tavasz nyitó gasztronómiai rendezvénye.

Hajdu Péter

A VI. Pálinka és Mangalica Majálison legalább tíz zenekar, énekes gondoskodik a hangulatról, amely főleg az esti, késő esti órákban hág tetőfokára a sportcsarnok előtti téren, a rendezvénysátorban és környékén.

A 30 ezer négyzetméteres területen délelőttől nyitva tart a kézműves vásár, és a rendezvény nevéhez híven a standokon nincs hiány friss pecsenyéből és más finom falatokból.

Fotó: Pezzetta Umberto

Ez utóbbiakat vasárnap délelőtt rengeteg mangalica pörkölt egészítette ki, ugyanis akkor tartották a rendezvény hagyományos programját, a mangalicapörkölt főzőversenyt, amire idén 15 közösség nevezett. Minden induló csapatnak 3-3 kilogramm mangalica húst osztottak ki a rendezők, s ki-ki a legjobb tudása szerint igyekezett elnyerni a zsűri ízlését.

Május elsején, hétfőn is érdemes kilátogatni a majálisra, többek között az ugyancsak hagyományos erős emberek versenye, a hastáncosok, kötélugrók, és sok zene szórakoztatja majd a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!