Hírek

2016.07.19. 07:06

52.000 szál adózatlan cigarettát találtak

Letenye - A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zala megyei pénzügyőrei 52.000 szál adózatlan cigarettát találtak egy ukrán kisbuszban és egy bolgár gépkocsiban az M70-es autóúton. Mindkét ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás.

Zalai Hírlap

Csempészésre átalakított Mercedes kisbuszt szűrtek ki a NAV munkatársai az M70-es autóúton július 8-án reggel. A NAV július 19-én kiadott közleménye szerint a járműve román és ukrán férfi utazott.

A teljes átvizsgáláskor kiderült, hogy a pótkerékben, az alváz gyári üregében, a lökhárítóban és az utastér kárpitjai alatt különféle márkájú magyar adójegy nélküli cigarettát rejtettek el.

A kisbusz utasai a jövedéki termékek eredetét semmilyen módon nem tudták igazolni. Rövid idő elteltével egy ukrán sofőr vezette bolgár rendszámú személygépkocsi lett gyanús a pénzügyőröknek. A pénzügyőrök a gépkocsi oldalkárpitja alatt és az alváz gyári üregében 20.000 szál Marlboro Gold márkájú ukrán eredetű cigarettát találtak.

A pénzügyőrök a közel 3 millió forint értékű adózatlan cigarettát, valamint mindkét járművet lefoglalták és költségvetési csalás miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!