Hírek

2017.07.03. 17:15

8 kilométernyi új burkolat - Utak, járdák újultak meg

A végéhez közeledik az az útfelújítási program, melyet Gyenesdiás a kormány adósságkonszolidációs programja keretében, az adósság nélkül gazdálkodó településeknek nyújtott támogatásából valósít meg.

Keszey Ágnes

Az önkormányzat két ütemben valósította meg a fejlesztéseket, mindkét ütemre 112 millió forintnyi támogatásban részesült. Erről tartott sajtótájékoztatót Manninger Jenő országgyűlési képviselő, Gál Lajos polgármester és a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező cég, a Horváth-Ép kft. ügyvezetője, Horváth Tihamér. A támogatás révén belterületi utak, járdák kaptak új aszfaltburkolatot, valamint a sírkertek kavicsozott útjai is új réteget. Összesen 8 kilométernyi új burkolatot alakítottak ki. (A település úthálózata egyébként 42 kilométer hosszú), Szintén e forrásból újul meg Gyenesdiás Helyi Építési Szabályzata. Az elkövetkezendő hetekben befejeződnek az aszfaltozási munkálatok, s így majdnem az egész beruházás. A program hátralevő része: a Darnay utca és a Pince köz felújítása pedig ősszel, az ívóvezeték cseréjét követően történik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!