Hírek

2015.01.24. 11:47

800 ezer forintos kárt okoztak a gépkocsirongálók

Zalaegerszeg – Magukról megfeledkezett férfiak ellen emeltek vádat a járási ügyészségek a napokban – rongálás, garázdaság testi sértés miatt.

Arany Gábor

A vádiratba foglalt egyik történet szerint 37 éves L. Sándor Lentiben tavaly március 10-re virradó éjjel az unokatestvére gépkocsiját, valamint az által működtetett étterem ajtajait, ablakait sárga festéksprayvel lefújta. Egy hónappal később pedig az étterem három napellenző vásznát, valamint a rokon gépkocsijának kerekét vágta ki. Összesen 800 ezer forintot meghaladó kárt okozott. A történtek miatt folytatólagosan elkövetett rongálásért emelt vádat ellene a Lenti Járási Ügyészség. A másik történet szerint a nagykanizsai, 36 éves H. József tavaly október 21-én délután édesanyja gépkocsijában elöl utasként ülve szóváltásba került a hátsó ülésen helyet foglaló anyjával. Emellett folyamatosan kritizálta az autót, valamint vezetési stílusáért az asszony volánnál ülő élettársát. Az ittas férfi annyira felhergelte magát, hogy a Szemere utcában megállva a kiszállás után beütötte az autó jobb oldali ablakait. Ez után benyúlt és háromszor fejbe ütötte a sofőrt, aki zúzódásos sérüléseket szenvedett. A férfi ellen a kanizsai járási ügyészség garázdaság és könnyű testi sértés miatt emelt vádat.

Címkék#rongálás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!