Hírek

2017.01.11. 15:23

A 21 éves Csecse Attila az egyik legnépszerűbb videoblogger Magyarországon

Nagykanizsa - Könyveket népszerűsít , tippeket ad, vagy csak egyszerűen megőrül a kamera előtt. A 21 éves Csecse Attila vlogger tartott előadást a minap a HSMK-ban.

Benedek Bálint

A vlog a videoblog rövidítése, ami hazánkban még viszonylag új megnyilvánulási forma. Ugyanakkor bárki elkészítheti a maga videóblogját, nem kell hozzá más, mint egy kamera és internetelérés. A tatai Csecse Attila két és fél évvel ezelőtt készítette az első videóját, amin a kedvenc könyveiről beszélt, s feltette az internetre.

- Eléggé meglepett, hogy mennyien megnézték. Hozzászólások is érkeztek, szinte a semmiből közel ezer követőm lett egy hét alatt - mesélte a nemzetközi gazdálkodást tanuló fiatal. - Korábban néhány hónapig vezettem hagyományos blogot is, ám az írás helyett sokkal jobban érdekelt az önkifejezésnek ez a formája. Mint oly’ sok mindenben, ezen a területen is inkább a tengerentúlon találjuk a leghíresebb videósokat, akik szinte már abból élnek, hogy szórakoztatják a közönségüket. De az biztos, hogy az ottani fiatalok körében népszerűbbek, mint a színészek vagy a popsztárok, ugyanis naponta követik a vloggereket a videómegosztó portálokon keresztül. Az internetes aktivitás Amerikában valóban nem ismer határokat.

Fotó: Szakony Attila

Attila szerint a vloggerségnek különlegessége, s talán vonzereje is abban rejlik, hogy akárki elindíthatja saját csatornáját. Tanácsokat és tippeket lehet adni, véleményeket és kritikákat megfogalmazni a nagyvilágról. Talán ez a magja az egésznek, és ettől hiteles. Nem kell szaktekintélynek sem lenni, sőt!

- Imádok olvasni, szinte falom a könyveket, és örülök, hogy sokan talán az én hatásomra vettek ismét könyvet a kezükbe, már nem csak a közösségi oldalakat bámulják - folytatta. - A kiadók is láttak fantáziát bennem, és adtak könyveket, hogy olvassam el és mondjak véleményt. Aztán egy idő után házifeladat „szaga” lett az egésznek, így ezt abbahagytam.

Csecse Attilát az internetes videómegosztó portálon 167, egy másik népszerű közösségi oldalon 126, míg a Facebook-on közel 65 ezren követik.

- A felvételek többségével vidám pillanatokat szeretnék szerezni a jórészt tinédzserekből álló követőimnek - összegezte. - Nem csak laza témákat dolgozok fel, gyakran komolyabb videók is készülnek, ilyenkor a saját példámon keresztül a mai fiatalok problémáira próbálok rávilágítani.

Attila idén diplomázik, de a szakmája helyett inkább a világhálón képzeli el a jövőjét. Szerinte a modern kor gyerekeit nem érdekli már a televízió, inkább az interneten „lógnak”, s vlogokat néznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!