Hírek

2016.03.10. 19:38

A CSOK-ról és az építésügyi szabályozás változásairól volt szó

Lenti – A Zala Megyei Kormányhivatal szervezésében a családok otthonteremtési kedvezményeiről, valamint az építésügyi szabályozás változásairól tartottak tájékoztatót csütörtökön a művelődési központban.

Korosa Titanilla

A fórumsorozat lenti állomásán dr. Egyed Péter, a Zala Megyei Kormányhivatal gyámügyi és igazságügyi főosztályának vezetője általános tájékoztató keretében bemutatta a CSOK rendszerét.

Bemutatta az új lakások építéséhez és vásárlásához, valamint a használt lakások megvételéhez és bővítéséhez igénybe vehető támogatásokat. Beszélt a CSOK igénybe vételeinek módjáról, az igénylők köréről, az igénylés feltételeiről. Kitért a támogatási összegek alakulására, az adóvisszatérítési támogatásra és az igénybevételi kötelezettségekre is.

Lengl Zoltán állami főépítész, a megyei kormányhivatal építésügyi osztályának vezetője az építésügyi szabályozások változásairól szólt. Elmondta: a szabályozások alakításánál az a cél, hogy minél szélesebb körhöz eljusson a támogatás. Hozzátette: a kormányhivataloknak csak közvetett szerepük van az otthonteremtési támogatások folyósításában, akik élni szeretnének a lehetőséggel és konkrétumokra kíváncsiak, azok elsődlegesen a pénzintézeteket keressék fel, az egyedi eseteket ott bírálják el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!