Hírek

2016.01.30. 15:41

A diploma busásan kamatozó befektetés

Keszthely – " Úgy élj és emlékezz, hogy a mi becsületünk őrzője vagy" – a közel 220 éves Georgikon jelmondata is búcsúztatta a végzősöket szombaton. A Pannon Egyetem keszthelyi kara a Balaton színházban tartotta diplomaátadó ünnepi tanácsülését.

17 szakon 145 hallgató tett sikeres államvizsgát a Pannon Egyetem Georgikon Karon. A hallgatói éveket befejezve, ők vehették diplomájukat szombaton.

– Értékes okmánnyal gazdagodtak, amit ki kellett érdemelni, sok- sok munkával és kitartással. Ez az okmány önök és szüleik, hozzátartozóik befektetési jegye, ami pályafutásuk során busásan kamatozik és sokszorosan megtérül. Ne feledkezzenek meg arról, hogy ehhez a sikerhez a kar oktatói, munkatársai is hozzátették a maguk részét – bocsájtotta útjára a friss diplomásokat Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.

Sáringer-Kenyeres Tamás a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnöke köszöntőjét követően dr. Polgár J. Péter dékán ünnepi beszédében elmondta: a karon évente kétszer, télen és nyáron is tartanak diplomaosztót. Most a hét féléves alapszakok és az arra ráépülő keresztféléves mesterképzés hallgatói fejezték be tanulmányaikat.

Dr. Polgár J. Pétertől  és dr.  Gelencsér Andrástól vehették át diplomájukat a végzősök

– Mindannyian érezzük, hogy a hosszú és néhányuknak kicsit még hosszabb diákévek a legszebb időszakot jelentették. Azt hiszem, figyeltünk egymásra. Önök megpróbáltak megfelelni az elvárásainknak, mi megpróbáltunk kihozni önökből kicsi többet. Ennek a folyamatnak azok a legnagyobb nyertesei, akik elébe mentek ezeknek az elvárásoknak – idézte fel az elmúlt éveket a kar vezetője.

Martinschich Mihály mezőgazdasági mérnök mesterképzési szakon végzett hallgató vezetésével tettek fogadalmat a Georgikon végzős hallgatói, majd átvették diplomájukat. A felavatott mérnökök nevében Fekete Borbála környezetgazdálkodási agrármérnök búcsúzott, majd Ruzsics Ferenc Keszthely polgármestere köszöntötte a friss diplomásokat. A diplomaátadó ünnepély kitüntetések átadásával zárult.

A Pannon Egyetem Szenátusának határozata értelmében Média-Díj kitüntetést vehetett át Keszey Ágnes, a Pannon Lapok Társasága munkatársa.

A Georgikon Kar 2008-ban hozta létre a Mintagazdaság intézményrendszerét a Kar a gyakorlati képzésének segítésére. Idén a Georgikon Kar „Mintagazdaság” kitüntető címet az ormándlaki Göcsej Pig Mezőgazdasági Termelő Kft. érdemelte ki.  A díjat a két ügyvezető, Bödör László és Doszpoth Sándor vette át. Végül a Georgikon Kar által középiskolások részére szervezett biológia verseny díjait adták át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!