Hírek

2017.07.09. 17:00

A falunapot pótolja a nyárköszöntő Murarátkán

MURARÁTKA Népzene, operett és musical, valamint humor - ezekből az elemekből állt össze a hagyományteremtő szándékkal, idén első alkalommal megrendezett Nyárköszöntő a dél-zalai településen.

Gyuricza Ferenc

A szombati rendezvény iránt igen komoly érdeklődés mutatkozott, gyakorlatilag teljesen megtelt a helyi kultúrház nagyterme. Pál Józsefné polgármester szerint ez is azt jelzi, hogy a faluban élők részéről igény mutatkozik a kulturális programokra, az önkormányzatnak pedig kötelessége ezt figyelembe venni.

- Nekünk nincs hagyományos értelemben vett falunapunk, de úgy gondoltuk, az itt élők is megérdemlik azt, hogy szórakozhassanak egy kicsit - mondta a község önkormányzati vezetője. - Ezért idén első alkalommal olyan változatos műsort kínálunk, amiben a reményeink szerint mindenki megtalálja a kedvére valót. Népzene, humor és szórakoztató zene, egy ilyen összeállítás szerintünk bárhol megállja a helyét.

A novai Gubinecz Ákos énekest (képünk előterében, jobbról) is a soraiban tudó Csádé népzenei együttes volt a rendezvény egyik közreműködője Fotó: Gyuricza Ferenc

A programot kísérleti jelleggel tették július első igazi hétvégéjére, a dátumválasztás mögött nincs különösebb tartalom. A polgármester kérdésünkre úgy fogalmazott: azt a napot keresték, amely a fellépőknek és a helyi lakosoknak is jó, de a jövőben változtathatnak is az időponton, most csupán arról döntöttek, hogy hagyománnyá teszik..

Az említett műfajok közül a népzenét a Csádé zenekar, a musicalt és az operettet Debrei Zsuzsanna, Hertelendy Attila, valamint Bot Gábor színész-énesek képviselték, míg sztárvendégként a közkedvelt humorista, Forgács Gábor lépett fel a településen. A jelen lévő közönség mindannyiukat nagy tapssal fogadta.

Pál Józsefné hozzátette: erre a rendezvényre nem tudtak pályázni, így a költségeit saját bevételből, a megyei könyvtár segítségével állják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!