Hírek

2015.10.07. 10:14

A fényképeknek nagy sikere volt a somogyi településről elszármazottak találkozóján

Porrogszentkirály – A generációk összefogásának fontossága és a tradíciók őrzése került a középpontba a somogyi településről elszármazottak találkozóján.

Benedek Bálint

Az alig 300 lelkes település első alkalommal tartott ilyen randevút a régi iskola épületében, mely most vendégházként működik. A legnagyobb sikere az ott kiállított régi fényképeknek és tablóképeknek volt, melyeken mindenki megtalálhatta iskolai padtársát vagy épp egykori szomszédját. Imre Gyulánét is lekötötte a tablók tanulmányozása, kiváló ötletnek tartotta megszervezni a találkozót, hisz olyan ismerősökkel beszélgethetett, akikkel már több évtizede nem. Véleményét, a családjával Kacorlakon élő, Megyesi Tamásné is osztotta, aki igyekszik havonta többször is meglátogatni szüleit.

Imre Gyuláné (elöl), Szlávecz Károlyné és Megyesi Tamásné megnézték a régi tablófotókból és fényképekből álló kiállítást. Fotó: Benedek Bálint

– Testvéremmel együtt erősen kötődünk Porrogszentkirályhoz, ezért gyakran visszahúz a szívünk – mondta Megyesi Tamásné. – Azzal, hogy a település nyitott az elszármazottak felé, egyben generációkat kovácsolt össze, mely talán a jövőben még nagyobb összefogásra sarkallhatja az embereket.

Szászfalvi László a térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédében hasonlóra, mégpedig az építkezés fontosságára hívta fel a figyelmet.

– Azért vagyunk együtt, hogy építsük azt a közösséget, mely felnevelt sokakat – mondta. – Egy ilyen találkozó középpontba helyezi az együvé tartozást, megbecsüli a múlt értékeit, a tradíciókat és a kultúrát. Manapság, a népvándorlás korában ezeket az értékeket fokozottan védeni kell.

Szlávecz Károlyné a település polgármestere szerint a hagyományteremtő találkozó sikere annak is köszönhető, hogy a porrogszentkirályiaknak fontos a szülőföldjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!