Hírek

2017.01.14. 10:26

A focipályán érte utol őket a végzet

Nagykanizsa- Ma hajnalban tragikus véget ért két élet. Kezdhetnénk akár így is ezt a tudósítást. De helyesebb, ha azt írjuk: Zsuzsi és Misi a mennybe ment, mert a legjobb dolgok készültek belőlük, ami csak lehet.

Horváth-Balogh Attila

A tett helye Nagykanizsa palini városrészének futballpályája, az „elkövetők” a Palini Sport és Kulturális Egyesület tagjai, az áldozat pedig Zsuzsi és Miska. Egyikük 200, másikuk 220 kilós volt, ez az a súly, amikor a legjobb levágni és feldolgozni őket. Valószínűleg már sejtik, hogy két szépre hízott disznóról van szó, melyeket egy helybéli gazda hizlalt fel az egyesület által ma megrendezett 5. Palini Hagyományőrző Disznóölés és Kóstoló nemes céljaira. A feldolgozást végző csapat tagjai pálinkával melegítettek a hűvös időben, majd hozzáláttak a munkához. Csattogott a bárd, roszogott a fűrész, forrt a víz az abalének.

Fotó: Gergely Szilárd

Fotó: Gergely Szilárd

– Immár 5. éve, hogy felélesztettük ezt az igazi magyar hagyományt – újságolta Kuti László, a szervező egyesület elnöke. – Palin egy falusias városrész, ma már mégis ritkaságszámba megy itt a házi disznóvágás, ezért gondoltuk úgy, hogy nem hagyjuk feledésbe merülni ezt a szokást. Beváltotta a reményeinket, vonzza az érdeklődőket és összefogja a közösséget – pont ez volt a célunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!