Hírek

2016.12.14. 21:50

A fogvatartottak adományoztak

Zalaegerszeg - Kettőszáz darab konzervet adományoztak a Vöröskereszt részére a megyei büntetés-végrehajtási intézetben fogvatartottak.

Arany Gábor

A tartós élelmiszereket szerdán délelőtt vette át az intézetben a Vöröskereszt megyei igazgatója, dr. Baracskai Józsefné és Ambrus Gáborné adománykezelő.

- Három hónappal ezelőtt merült fel, hogy segíthetnénk a rászorulóknak - fogalmazott Tasnádi Attila, aki orgazdaság miatt tölti szabadságvesztését. A szakács végzettségű szombathelyi fiatalember a konyhán dolgozik és látta, hogy hétvégén a hideg vacsoraként kínált konzerv gyakran megmarad, mert nem kérik a fogvatartottak.

Balról: Tasnádi Attila, dr. Baracskai Józsefné, Ambrus Gáborné, valamint Dékány László az élelmiszer-adomány átadásakor
Fotó: A szerző

- Ez adta az ötletet, hogy összegyűjtsük és jótékony célra ajánljuk fel - mondta a színjátszó csoportjukban is aktívan ténykedő Tasnádi Attila és hozzátette, a büntetés-végrehajtási intézetben rendszeresen dolgozó és az önkéntes jóvátételi munkákban is résztvevő társaival fogtak össze. A harminc férfi kétszáz doboz pástétomkonzervet gyűjtött össze.

Baracskai Józsefné elmondta, hogy idén kötött a két szervezet országos vezetése együttműködési megállapodást, de ez az adománygyűjtés ezen is túlmutat. A karitatív szervezet szakemberei egyébként egészségügyi előadást tartanak, elsősegély-nyújtási ismereteket oktatnak az intézetben. Emellett segítenek fogvatartottaknak a kapcsolattartásban, és támogatják a rászorulók családját is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!